Saznajte više o

promeni snabdevača

Da li ste se ikad zapitali šta znače svi ti brojevi na računu za električnu energiju? Ustvari, da li ste ikada bili dovoljno radoznali da pažljivije pogledate račun? Možda je vreme da bolje razumete šta to plaćate svakog meseca.

Malo potrošača zna da sada ima slobodu da potpuno BESPLATNO promeni snabdevača električne energije. To znači da ukoliko niste zadovoljni trenutnim snabdevačem ili želite bolje cene, možete to dobiti pritiskom na jedno dugme.

Liberalizacija tržišta električne energije podrazumeva da svi (kompanije i fizička lica) mogu odlučiti od koga će kupiti električnu energiju. Ranije ste bili obavezni da zadržite istog snabdevača, ali sada možete izabrati onog koji Vama najbolje odgovara.

 1. Dobićete bolju cenu;
 2. Možete izabrati koji tip energije želite da koristite;
 3. Dobićete moderniju infrastrukturu;
 4. Izbeći ćete birokratiju – imamo sve onlajn;
 5. Imaćete pravu podršku (pomoć klijentima)

Promena snabdevača je besplatna za svakog klijenta. Novi snabdevač će se potruditi oko svih koraka neophodnih za promenu snabdevača.

Nikada više vas neće iznenaditi račun na kraju meseca, jer ćete svakog trenutka znati koliko trošite.

Takođe, trudimo se da ponudimo što je više moguće energije iz obnovljivih izvora; ako se opredelite za 100% zeleni plan, doprinosite zaštiti životne sredine, kako za nas tako i za buduće generacije.

Veoma je jednostavno. Potrebni su nam samo vaši kontakt podaci i sve ćemo uraditi umesto Vas. Kontaktirajte nas ovde..

Od 2015. godine imate mogućnost da izaberete snabdevača za Vaše domaćinstvo ili Vaš biznis.

Veoma je važno da znate da je liberalizacija tržišta električne energije donela porast cena dotadašnjih snabdevača. Pre liberalizacije tržišta, deo troškova električne energije bio je pokriven iz državnih fondova, ali to će postepeno nestati i finalna cena će se računati u zavisnosti od konkurentnosti svakog snabdevača.

Kako biste saznali da li možete dobiti bolju cenu električne energije, bilo bi dobro da pitate nove snabdevače koje cene nude usled promene zakonodanstva. Nezavisno od toga šta ćete izabrati, obratite pažnju i na ostale kriterijume pored cene. jer na kraju komunikacija sa snabdevačem mora biti bar isto toliko bitna.

Preporučujemo Vam da se na vreme pripremite za promenu snabdevača i da se informišete o ceni.

Možete u bilo kom trenutku izabrati novog snabdevača, zato što ne možete ostati bez električne energije, a uglavnom većina birokratskih poslova spada u dužnosti novog snabdevača (Restart Energy vam daje priliku da to uradite za samo 5 minuta). Jedina razlika biće na vašem računu, gde, ukoliko pametno odlučite, platićete manje i lakše ćete kontrolisati potrošnju.

 1. Prvo morate saznati koja je cena.
 2. Ako ste zadovoljni cenom, ponudite vaše kontakt podatke novom snabdevaču za ugovor koji će potpisati obe strane.
 3. Nakon 21 dana od pokretanja proceudre promene snabdevača, stupa na snagu promena snabdevača.
 1. Proizvođač: Strana koja proizvodi električnu energiju. To se može učiniti na više načina, od hidroelektrana do nuklearnih reaktora.
 2. Distributer: Strana koju energiju proizvođača raznosi do domaćinstava.Odgovara za infrastrukturu i za mrežu.
 3. Snabdevač: Snabdeva krajnjeg potrošača električnom energijom, sakuplja novac i šalje ga proizvođaču i distributeru.
 4. AERS – Agencija za energetiku Republike Srbije – regulatorno telo sa nadležnostima u sektoru električne energije čiji je zadatak da doprinese stvaranju stabilnog regulatornog okvira za razvoj efikasnog i održivog energetskog sektora koji će biti siguran oslonac ekonomskom razvoju zemlje.

Više detalja o tome šta znači promeniti snabdevača električnom energijom i uopšte o potrošnji električne energije pronaći ćete takođe na Restartopedia.